Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Začetek preleta repertoarja Slovenskega mladinskega gledališča

Ljubljana, 26. maja - Z gostujočo predstavo Hrvaškega nogometnega gledališča Moje srce bije zanjo v režiji Boruta Šeparovića se bo ob 20. uri začel mednarodni gledališki festival Slovenskega mladinskega gledališča Prelet 2010. Do 31. maja bo uprizorjenih osem predstav z repertoarja gledališča in še predstava v izvedbi cetinjskega Kraljevega gledališča Zetski dom.

S svojega repertoarja so v Slovenskem mladinskem gledališču izbrali predstave Nižina neba Nebojše Popa Tasića v režiji Jerneja Lorencija, Sla Sarah Kane v režiji Vita Tauferja, Amado mio pod režisersko taktirko Ivana Peternelja ter predstavo avtorja in režiserja Oliverja Frljića Preklet naj bo izdajalec svoje domovine!.

Odigrali bodo še dramo Petra Božiča Šumi, ki jo je na oder postavil Vinko Möderndorfer, Peklensko pomarančo Anthonyja Burgessa v režiji Matjaža Pograjca, priredbo znamenitega romana Fjodorja Dostojevskega Zločin in kazen v režiji Diega de Bree in najnovejšo predstavo Vampir, ki je nastala po pesnitvi Mladenič Marine Cvetajeve. Režiral jo je Ivica Buljan.

av/der/av
© STA, 2010