Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Marko Filli odslej na čelu RTVS

Ljubljana, 25. maja - Programski svet Radiotelevizije Slovenija je na današnji seji izglasoval Marka Fillija za novega generalnega direktorja zavoda. Svetniki so prav tako odločili, da bo Filli vodenje zavoda prevzel danes, s čimer se je trenutnemu v. d. generalnega direktorja zavoda Antonu Guzeju funkcija iztekla.

Ljubljana.
Pomočnik generalnega direktorja za tehniko investicije in inženiring Marko Filli.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Guzej zaradi takšne odločitve programskega sveta že razmišlja o odškodninski tožbi. Trdi namreč, da aneks k pogodbi o zaposlitvi določa, da mu funkcija v. d. generalnega direktorja traja do konca avgusta.

Marko Filli kot prve naloge, ki si jih je zadal v mandatu, izpostavlja pripravo poslovnega načrta za leti 2011 in 2012, pripravo dolgoročne strategije delovanja zavoda, pripravo na izklop analognih oddajnikov. Prizadeval si pa bo tudi za ureditev statusa stalnih honorarnih sodelavcev na zavodu.

Sicer bosta kmalu objavljena tudi razpis za novega generalnega direktorja Radia Slovenija in Televizije Slovenija. Po koncu razpisa pa bo Filli tudi razkril imena svojih ožjih sodelavcev.

ago/apo/apo
© STA, 2010