Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Slovenci na svetovni pokal za preverjanje forme

Bled, 25. maja - Bled bo od petka do nedelje gostil uvodno tekmo veslaškega svetovnega pokala 2010. Na prvi veliki veslaški prireditvi po 21 letih na Gorenjskem se bo predstavila tudi deseterica slovenskih veslačev, ki pa bo blejsko regato izkoristila bolj za preverjanje forme, saj so udarne slovenske posadke letos doživele kadrovske menjave.

Tudi slovenski selektor Miloš Janša je poudaril, da se reprezentanca na domačo tekmo ni posebej pripravila. Tekma je za ekipo bolj pregledna za novembrsko SP na Novi Zelandiji.

Slovenske barve na Bledu bodo v četvercu brez krmarja zastopali bratje Miha, Tomaž in Žiga Pirih ter Rok Kolander, brata Jan in Luka Špik se bosta ob Gašperju Fistravcu in Andražu Kreku predstavila v dvojnem četvercu, Matevž Malešič in Jure Cvet pa sta tekmovalca med lahkimi dvojnimi dvojci. Na tekmi bo nastopil tudi Iztok Čop, ki je po zapletu s strokovnim vodstvom zveze vendarle dobil dovoljenje za nastop v dvojnem dvojcu z Norvežanom Olafom Tuftejem, a bosta tekmovalca v nasprotju s Čopovo željo nastopila za Norveško.

ag/zza/ag
© STA, 2010