Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Ministrstvo za šport predlaga 20 milijonov iz državnih rezerv za ljubljanske Stožice

Ljubljana, 25. maja - Na ministrstvu za šolstvo in šport so ministrstvu za finance predlagali, da se iz državne blagajne Mestni občini Ljubljana nameni 20 milijonov evrov iz proračunske rezerve za športni center v Stožicah. Na občini so se namreč potegovali za pridobitev sredstev iz državnega proračuna, s katerimi bi financirali tudi ogrevalno dvorano in pomožno nogometno igrišče, ki sprva v pogodbi z izvajalcem nista bila vključena.

Kot meni ljubljanski župan Zoran Janković, so na ministrstvu ugotovili, da je Ljubljana v zadnjih 15 letih v primerjavi z drugimi občinami dobila najmanj denarja za šport. Ob tem je dodal, da je od države že v času prejšnje vlade pričakoval 40 milijonov evrov, ki predstavljajo polovico izhodiščne vrednosti izgradnje stadiona in dvorane. Vrednost dodatnih del pri projektu pa po njegovih besedah še ni znana.

Janković je sicer danes na novinarski konferenci ponovno zagotovil, da bo stadion končan do 30. junija. Dela po njegovih besedah potekajo izjemno dobro, hitro in kvalitetno.

spc/apo
© STA, 2010