Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Izredna uprava Vzajemne v četrtek o tožbi zoper prejšnji upravi

Ljubljana, 25. maja - Izredna uprava zavarovalnice Vzajemna bo v četrtek odločala o vložitvi tožb zoper prejšnji upravi Vzajemne, so STA danes povedali v odvetniški pisarni Zidar Klemenčič in na Vzajemni.

Kot pojasnjujejo v odvetniški pisarni, so tožbe pripravili zaradi škode, ki sta jo družbi povzročili prejšnji upravi zaradi negospodarnega in nevestnega ravnanja.

Takšno ravnanje je ugotovila izredna revizija. Po navedbah Vzajemne so revizorji ugotovili, da sta upravi naročali storitve, "ki so bile ekonomsko neupravičene, za družbo nepotrebne in negospodarne".

Ugotovili so tudi, da so te storitve opravile osebe, ki zanje nimajo potrebnega strokovnega znanja in da so člani uprav "izredno nekvalitetne in neuporabne izdelke" tudi potrdili in omogočili, da so bili v celoti plačani.

Predsednik izredne uprave Dušan Kidrič je po pisanju Dnevnika v ponedeljek napovedal vložitev tožb zoper prejšnji upravi Vzajemne. Povedal je tudi, da bodo morebitno vložitev kazenskih ovadb prepustili organom pregona.

jb/jes
© STA, 2010