Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Projekt Kras - Carso za zaščito narave skozi prostorsko planiranje

Sežana, 25. maja - V Sežani so predstavili projekt Kras - Carso, ki je eden izmed 13 strateških projektov v programu čezmejnega sodelovanja Slovenija - Italija 2007-2013. Z njim naj bi reševali probleme pomanjkanja skupnih in čezmejnih instrumentov za varovanje narave in za prostorsko planiranje kot prvi korak k ohranjanju naravnega okolja.

Sežana, stavba občine Sežana.
Predstavitev čezmejnega projekta Kras - Carso.
Foto: Rosana Rijavec/STA

Sežana, stavba občine Sežana.
Predstavitev čezmejnega projekta Kras - Carso.
Sodelujoči na predstavitvi: Stojan Gorup iz občine Sežana, vodja regionalne pisarne SVLR v Štanjelu Tatjana Rener, župan občine Sežana Davorin Terčon, predsednica tržaške pokrajine Maria Teresa Bassa Poropat in Branka Bartol iz Direktorata za prostor MOP.
Foto: Rosana Rijavec/STA

Cilj projekta so dejavnosti, ki bodo zagotavljale trajnostno upravljanje naravnih virov in teritorialno kohezijo s skupnimi strategijami na čezmejni ravni. Izdelani bodo praktični dokumenti - smernice za lokalne samouprave za sprejem enotnih meril za planiranje prostorskega razvoja in upravljanje naravnih in okoljskih virov.

Celotni stroški projekta, ki bo predvidoma trajal 40 mesecev, znašajo dobre tri milijone evrov. Vodilni partner je občina Sežana, v projektu pa sodeluje še 16 ostalih partnerjev, predvsem občin z obeh strani državne meje.

rr/jes
© STA, 2010