Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V območju evra marca rast naročil v industriji

Luxembourg, 25. maja - Vrednost novih naročil v industriji v območju evra se je marca na mesečni ravni zvišala za 5,2 odstotka, v celotni uniji pa za 5,9 odstotka, je danes sporočil evropski statistični urad Eurostat. V Sloveniji so se naročila marca v primerjavi s februarjem okrepila za 3,3 odstotka.

Ob neupoštevanju naročil v ladjedelništvu ter na področju železniške in letalske opreme, kjer so pogosta velika nihanja, so se industrijska naročila v območju evra marca glede na februar zvišala za 4,5 odstotka, v sedemindvajseterici pa za pet odstotkov. Med članicami EU, za katere je imel Eurostat podatke, so rast zabeležili v 18, padec pa v treh državah.

Na letni ravni so se naročila marca v evrskem območju povečala za 19,8 odstotka, v celotni EU pa za 20,7 odstotka. Ob neupoštevanju naročil v ladjedelništvu ter na področju železniške in letalske opreme pa so se naročila okrepila za 20,2 oz. 20,3 odstotka. Naročila v Sloveniji so se marca na letni ravni okrepila za 22,4 odstotka, še ugotavlja Eurostat.

mg/jb/uk
© STA, 2010