Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Lista za pravičnost in razvoj za poseben zakon o razvoju Maribora

Maribor, 25. maja - Mariborska Lista za pravičnost in razvoj je danes začela z zbiranjem podpisov za vložitev posebnega zakona o razvoju Maribora in okoliških občin severovzhodne Slovenije. Kot je ob tem povedal predsednik liste Stojan Auer, so se za to odločili, ker s strani najvišjih predstavnikov države na njihove pozive ni bilo odziva.

Maribor, Trg svobode.
Začetek zbiranja podpisov Liste za pravičnost in razvoj za sprejem posebnega zakona o razvoju Maribora.
Foto: Gregor Mlakar/STA.

Maribor, Trg svobode.
Predsednik Liste za pravičnost in razvoj Stojan Auer ob začetku zbiranja podpisov za sprejem posebnega zakona o razvoju Maribora.
Foto: Gregor Mlakar/STA

Maribor, Trg svobode.
Predsednik Liste za Pravičnost in razvoj Stojan Auer ob začetku zbiranja podpisov za sprejem posebnega zakona o razvoju Maribora.
Foto: Gregor Mlakar/STA.

Auer je namreč že marca naslovil pismo na predsednika vlade Boruta Pahorja, predsednika državnega zbora Pavleta Gantarja, v vednost pa ga je poslal tudi predsedniku države Danilu Türku. V njem je izrazil skrb zaradi vse večjih ekonomskih razlik med Mariborom in Ljubljano, opozoril na alarmantno brezposelnost v drugem največjem slovenskem mestu in Pahorja pozval naj nemudoma ukrepa.

Maribor mora po njegovem prepričanju postati središče in generator razvoja severovzhodne Slovenije in ima pravico zahtevati tudi nacionalno podporo projektom, ki se izvajajo v tem delu države. Po njegovih besedah bodo potrebnih 1000 podpisov zbrali v nekaj dneh.

gm/apo
© STA, 2010