Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

O kakovosti in varnosti v zdravstvu danes na posvetu

Ljubljana, 25. maja - Ministrstvo za zdravje danes pripravlja posvet, posvečen kakovosti in varnosti v zdravstvu. Minister za zdravje Dorjan Marušič napoveduje, da bi Slovenija še letos lahko dobila nacionalno strategijo na tem področju, s katero bi v slovensko zdravstvo uvedli okoli 70 kazalnikov kakovosti.

Kazalnike bi že prihodnje leto lahko vključili v sistem plačevanja. Kot pravi Marušič, v nekaterih državah na doseganje ali preseganje kazalnikov vežejo tudi plačevanje.

A bistveno za premik na področju kakovosti in varnosti v slovenskem zdravstvu bo predvsem dvig kulture zdravstvenih izvajalcev na tem področju, poudarja Marušič.

Na današnjem posvetu v ljubljanskem hotelu Mons bo udeležencem svoje izkušnje predstavil tudi Joseph Figueras, direktor Evropskega observatorija za spremljanje zdravstvenih sistemov in politik.

Danes bodo predstavili tudi pravilnik o čakalnih seznamih. Marušič je glede pravilnika pojasnil, da bodo z njim predpisali najdaljšo dopustno čakalno dobo ter opredelili vrste pregledov.

td/miv
© STA, 2010