Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Programski svet RTVS bo jutri zagotovo glasoval o novem direktorju

Ljubljana, 24. maja - Programski svet Radiotelevizije Slovenija bo jutri lahko končno odločal o imenovanju direktorja. Glasovanje o imenovanju so zaradi pravnih zapletov preložili že dvakrat. Delovno in socialno sodišče v Ljubljani pa je sedaj ugodilo ugovoru, ki ga je radiotelevizija vložila zoper sklep o zadržanju postopka izbire generalnega direktorja zavoda.

Ljubljana.
Logotip RTV Slovenija.
Foto: Daniel Novaković/STA
Arhiv STA

Edini kandidat, ki je po presoji komisije zavoda izpolnjeval vse pogoje, je Marko Filli. Predsednik programskega sveta zavoda Jernej Pikalo je nad odločitvijo sodišča zadovoljen, sicer pa nima pomislekov glede tega, do kdaj naj bi v.d. generalnega direktorja Anton Guzej opravljal to funkcijo.

Prav to vprašanje je bilo dilema na preteklih sejah programskega sveta. Del svetnikov je namreč prepričan, da se Guzeju mandat izteče z imenovanjem novega generalnega direktorja, medtem ko del svetnikov meni, da se mu izteče 30. avgusta. Kot pravi Pikalo, v 47. členu statuta RTVS zelo jasno piše, da vršilec dolžnosti opravlja funkcijo do nastopa novega generalnega direktorja.

ago/td/td
© STA, 2010