Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Dnevnik: Mirko Tuš najuglednejši direktor; Krka najuglednejše podjetje v Sloveniji

Ljubljana, 24. maja - Lastnik in direktor Engrotuša Mirko Tuš je letos najuglednejši direktor, podjetje Krka pa najuglednejše podjetje v Sloveniji, ugotavlja raziskava agencije Kline-Partner, ki jo je objavil Dnevnik.

Krki sledijo Revoz, Microsoft, Lek, Trimo, Terme Olimia, Fructal, Terme Čatež, Simobil in Petrol. Primeri podjetniških zvezd, ki jim kriza ni prišla do živega, so Krka, Lek, Petrol, Triglav in Radenska. Rezultat je posledica kombinacije zaloge ugleda iz minulih let, panoge, v kateri delujejo, in njihovega proaktivnega delovanja, v komentarju navaja avtor raziskave, strokovnjak za komuniciranje in marketing Miro Kline.

Mirku Tušu na lestvici najuglednejših direktorjev sledijo Jože Colarič iz Krke, Tatjana Fink iz Trima, France Arhar iz Unicredit Banke Slovenija, Janez Škrabec iz Rika, Franjo Bobinac iz Gorenja, Žiga Debeljak iz Mercatorja, Herman Rigelnik iz ACH in Matjaž Gantar iz KD Group.

Vzorec v raziskavi je približno 800 vprašanih predstavnikov poslovne javnost, ki ocenjujejo 108 izbranih direktorjev oz. podjetij v Sloveniji po sedmih ključnih dejavnikih ugleda.

bdo/uk/uk
© STA, 2010