Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Portorožu se bo začela 15. Microsoftova NT konferenca

Ljubljana, 24. maja - Z današnjim dnem se bo v Portorožu začela letošnja izvedba tradicionalne Microsoftove NT konference, ki velja za največji dogodek s področja informacijskih tehnologij v Sloveniji. Potekala bo do četrtka, organizator, slovenska podružnica Microsofta, pa pričakuje okrog 2000 udeležencev.

Na konferenci se razvijalci, strokovnjaki za informacijske tehnologije in odločevalci letno seznanjajo z najnovejšimi tehnologijami, rešitvami in storitvami izpod okrilja Microsofta, največjega proizvajalca programske opreme na svetu.

Častni pokrovitelj letošnje konference bo predsednik države Danilo Türk, ki bo tudi uvodni govornik ob odprtju. Poleg njega bo udeležence prek videokonferenčne povezave nagovoril tudi glavni izvršni direktor ameriškega Microsofta Steve Ballmer.

Med osrednjimi temami letošnje konference, ki bo tako kot običajno imela tudi okoljsko in dobrodelno noto, bo nova različica Microsoftove zbirke pisarniških programov Office 2010, najbolj razširjene tovrstne zbirke na svetu.

arh/arh
© STA, 2010