Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

S srečanjem lipicancev sklenili Teden lipicanca

Lipica, 24. maja - V Lipici so se včeraj popoldne na že tradicionalnem Dnevu lipicanca, ki ga Združenje rejcev lipicanca Slovenije pripravlja že več let, zbrali in občinstvu predstavili lipicanci iz vse Slovenije. Poleg klasične šole jahanja iz Lipice se je s kočijami, dvo- in štirivpregami ter kvadriljo predstavilo tudi Združenje rejcev lipicanca Slovenije.

Dan lipicanca sicer vsako leto poteka ob istoimenskem prazniku, rojstnem dnevu Kobilarne Lipica in lipicancev, 19. maju, po Festivalu konjenikov v začetku maja v Lipici pa je bil že drugo veliko srečanje slovenskega konjeništva.

V Lipici so srečanje lipicancev tokrat gostili po nekaj letih premora, ko so se lipicanci ob svojem prazniku predstavljali po različnih delih Slovenije, nazadnje na Brdu pri Kranju.

Direktor kobilarne Tomi Rumpf je dejal, da so z Dnevom lipicanca na najboljši način zaključili prvi del praznovanja visokega jubileja Kobilarne Lipica in s tem lipicanca. Obenem je Rumpf napovedal, da želijo lipicanca in Kobilarno Lipica spet pripeljati v srca Slovenk in Slovencev.

miv/miv
© STA, 2010