Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Gantar na slovesnosti v Vačah izpostavil nacionalni konsenz ob izboritvi lastne države

Vače, 22. maja - Ob dnevu Zveze veteranov vojne za Slovenijo so se veterani danes zbrali na slovesnosti na Slivni pri Vačah. Slavnostni govornik predsednik državnega zbora Pavel Gantar je na proslavi spomnil, da smo si svojo državo dobesedno izborili, in sicer okrepljeni s samozavestjo in pripravljeni tudi na žrtve, predvsem pa polni samozaupanja.

Državo smo si po njegovih besedah izborili tudi s trudom, naporom, požrtvovalnostjo posameznikov, predvsem pa z enotnostjo in složnostjo ciljev. A izbojevano državo po njegovih ocenah prevečkrat jemljemo kot samoumevno.

Neverjetni nacionalni konsenz, ki se je krepil in širil med Slovenci, je po Gantarjevih besedah omogočil uresničitev sanj. Pri tem pa imajo posebno mesto veteranke in veterani vojne za Slovenijo.

Dan Zveze veteranov vojne za Slovenijo je tako po predsednikovih besedah priložnost, da se v teh časih ponovnega ločevanja, sprtosti in vse večje neenotnosti spomnimo, da je s preseganjem različnosti in v strmenju za doseganje skupnega cilja mogoče uresničevati sanje. Naša država je dokaz za to, je prepričan Gantar.

tvr/pa
© STA, 2010