Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Ljubljani prireditve ob 140-letnici organiziranega gasilstva

Ljubljana, 22. maja - Ob 140-letnici organiziranega gasilstva, ki jo letos obeležujejo v Ljubljani, občina v sodelovanju z ljubljanskim združenjem Rdečega križa danes pripravlja mestno tekmovanje ekip prve in nujne medicinske pomoči.

Na Prešernovem trgu, Trgu francoske revolucije in obrežju Ljubljanice pred Zlato ladjico se bo tekmovanja, ki bo danes med 10. in 15. uro, udeležilo šest ekip iz Ljubljane ter povabljeni ekipi iz Zagreba in Beograda.

Člani Rdečega križa bodo med tekmovanjem mimoidočim prikazovali temeljne postopke oživljanja, nudili merjenje holesterola in krvnega sladkorja.

Popoldne bodo v središču Ljubljane potekale tudi prikazne vaje reševanja iz vode, tehničnega reševanja in reševanja ob požaru v stavbi, ki jih bodo izvajale enote Javne gasilske službe na ljubljanski občini.

Na nedeljskem tekmovanju ekip gasilskih reševalnih čolnov, ki bo potekalo v Trnovskem pristanu ob Ljubljanici, bodo morali udeleženci prepeljati poligon, na katerem bodo pokazali mornarske in reševalne veščine.

pa/spc/pa
© STA, 2010