Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Nogometaši na SP polni optimizma in z lipiško podkvijo sreče

Brdo pri Kranju, 21. maja - Na Brdu pri Kranju se je danes predstavila slovenska nogometna reprezentanca, ki jo prihodnji mesec čaka nastop na nogometnem svetovnem prvenstvu. Na krajši prireditvi je bil v ospredju nogomet, posebno srečo pa naj bi nogometašem prinesla tudi podkev Lipicanca, ki jim jo je izročil direktor Kobilarne Lipica Tomi Rumpf.

V Kongresnem centru na Brdu, ki je bil premajhen za več kot 500 povabljenih ter številne druge predstavnike medijev in sponzorjev, se je predstavilo 25 nogometašev, ki so še na seznamu selektorja Matjaža Keka. Manjkal je le Rene Krhin, ki čaka na morebitno priložnost v sobotnem finalu lige prvakov v Madridu med svojim milanskim Interjem in Bayernom iz Münchna.

Reprezentanco je prvenstvo pospremila tudi glasbena skupina Siddharta, ki je na prireditvi odigrala slovensko nogometno himno Dviga Slovenija zastave. Nogometašem pa je srečno pot zaželela tudi miss Slovenije 2009 Tina Petelin, ki jo v Južnoafriški republiki letos čaka izbor za miss sveta.

Reprezentanca je danes sicer pod Pohorjem končala prvi del priprav na bližnje SP. Že v nedeljo se nogometaši odpravljajo na drugi del priprav v italijanski Brunico.

ag/zza/ag
© STA, 2010