Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Slovenske vojašnice bodo odprle vrata za obiskovalce

Ankaran/Bohinjska Bela/Vrhnika/Cerklje ob Krki/Celje/Maribor, 22. maja - Slovenske vojašnice bodo danes odprle vrata za obiskovalce. Med 10. do 18. uro bodo tako odprte vojašnice v Ankaranu, na Bohinjski Beli, v Celju, v Cerkljah ob Krki, v Mariboru in na Vrhniki. Obiskovalci si bodo lahko ogledali vojaško opremo in oborožitev, vojašnico v Mariboru pa bosta obiskala tudi obrambna ministrica Ljubica Jelušič in načelnik Generalštaba Slovenske vojske Alojz Šteiner.

Jelušičeva se bo sicer udeležila tudi slovesnosti v spomin na pekrske dogodke v Pekrah, kjer bo zbrane tudi nagovorila. V okviru dneva odprtih vrat Vojašnice Cerklje ob Krki pa bo danes odprt tudi nov letališki kontrolni stolp.

Dan odprtih vrat in slovesnosti vojska pripravlja v okviru obeleževanja dneva Slovenske vojske, ki ga sicer praznujejo 15. maja in ki letos poteka v znamenju povezovanja vojske s civilnim okoljem. 15. maja 1991 so namreč v takratni Teritorialni obrambi začeli obvezno služenje vojaškega roka prvi slovenski naborniki.

pa/ako
© STA, 2010