Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Čadonič Špeličeva zavrača vpletenost v odlog usmrtitve Baričevičevih psov

Ljubljana, 21. maja - Direktorica veterinarske uprave Vida Čadonič Špelič zavrača, da bi sama oz. kdorkoli od njenih sodelavcev sodeloval pri odlogu usmrtitve psov v primeru Baričevič.

Brdo pri Lukovici.
Generalna direktorica VURS Vida Čadonič Špelič.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, VURS.
Generalna direktorica Vursa Vida Čadonič-Špelič.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Generalna direktorica Veterinarske uprave RS Vida Čadonič-Špelič.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Protikorupcijska komisija je danes namreč sporočila, da bo v primeru Baričevič tožilstvu ovadila sedem oseb, saj naj bi pri vračanju psov sodelovalo na način, ki daleč presega veljavno slovensko zakonodajo. Med njimi naj bi bila tudi Čadonič Špeličeva, ki takšne navedbe zavrača. Kot trdi, so na veterinarski upravi ves čas vztrajali pri tem, da se pse usmrti, ter bili proti njihovi vrnitvi k lastniku.

Kot argument, ki govori v prid njeni nevpletenosti v odlog usmrtitve psov, je Čadonič Špeličeva navedla zahtevo pooblaščenca Baričeviča po njeni izločitvi iz postopka, saj naj bi bila pristranska. Sicer pa poudarja, da veterinarska uprava psov ni mogla usmrtiti, saj ne opravljajo te veterinarske dejavnosti. Uprava je usmrtitev z odločbo naložila zavetišču, kjer so bili psi, in zavetišče bi moralo odločbo izvršiti.

ago/ako/ako
© STA, 2010