Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Slovenija in Hrvaška skupaj na kitajski trg

Zagreb, 21. maja - Slovenija in Hrvaška se bosta na kitajskem in drugih tretjih trgih v prihodnosti predstavljali skupaj. Kot je na novinarski konferenci v Zagrebu po sestanku hrvaške in slovenske strani o skupnem nastopu na Kitajskem poudaril hrvaški minister za turizem Damir Bajs, Slovenija in Hrvaška na bolj oddaljenih trgih nista konkurenčni državi, s skupno strategijo pa sta močnejši.

Za skupen nastop v Pekingu in v Šanghaju bosta državi namenili okvirno 47.000 evrov sredstev, rdeča nit promocije pa bo spoj destinacij od Dubrovnika, Zagreba preko Ljubljane do Bleda.

Bajs je hkrati poudaril, da so pomembni tako slovenski turisti v poletni sezoni na Hrvaškem kot hrvaški v zdraviliščih in v smučarskih centrih v Sloveniji. To bi po njegovih besedah moralo podpreti tudi dobre odnose med državama.

Direktor direktorata za turizem na ministrstvu za gospodarstvo Marjan Hribar je izrazil prepričanje, da bo Slovenija postavila novo strategijo turizma, ki bo temeljila na sodelovanju s sosednjimi državami.

bg/mke/bg
© STA, 2010