Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Protikorupcijska komisija bo v zadevi Baričevič ovadila sedem oseb

Ljubljana, 21. maja - Komisija za preprečevanje korupcije bo v primeru Baričevič tožilstvu ovadila sedem oseb, štiri zaposlene v javni upravi ter tri, ki niso javni uslužbenci, je na današnji novinarski konferenci pojasnil predsednik komisije Drago Kos. Več oseb je pri vračanju psov sodelovalo na način, ki daleč presega veljavno slovensko zakonodajo, pravi Kos.

Sedmerico sumijo kaznivih dejanj krive izpovedbe, krive ovadbe, ponarejanja listin, zlorabe uradnega položaja ali pravic ter napeljevanja k tem dejanjem. Po poročanju spletnega portala 24ur.com naj bi bili med njimi direktorica veterinarske uprave Vida Čadonič Špelič ter nekdanja sekretarka na ministrstvu za kmetijstvo Sonja Bukovec, kar Kos ni niti potrdil niti zanikal.

Poleg tega bo komisija ministrstvu za pravosodje predlagala uvedbo strokovnega nadzora nad delom sodnika upravnega sodišča, ki je izdal odločbe, ki so po mnenju večine pravnih strokovnjakov v Sloveniji pravno napačne, je še pojasnil Kos.

Na kmetijskem ministrstvu mnenja Kosove komisije še niso preučili, zato se do njene vsebine še ne morejo opredeliti.

Na komisiji obravnavajo še eno prijavo, povezano s primerom Baričevič, ki zadeva pregled ostankov psov. V zvezi s tem so veterinarsko fakulteto že prosili za obdukcijsko poročilo.

miv/td/apo/ako
© STA, 2010