Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Koroški pokrajinski muzej ustanavlja dve novi enoti

Radlje ob Dravi/Slovenj Gradec, 22. maja - Koroški pokrajinski muzej z novelo ustanovitvenega odloka, o kateri bodo v kratkem v drugo razpravljali svetniki 12 koroških občin, ustanavlja dve novi enoti, Novi enoti bosta v Dravogradu in v Radljah ob Dravi. S tem odgovarja na interese občin v zgornji Dravski dolini in krepi svoje muzejsko delo na terenu.

Direktorica Koroškega pokrajinskega muzeja Brigita Rajšter novi enoti vidi kot možnost za napredek in krepitev muzeja, predvsem pa krepitev muzejskega dela na območju, kjer to še nima dolge tradicije. Muzej ob tem veliko pozornosti namenja sodelovanju z zasebnimi zbiratelji, ki imajo javno dostopne zbirke.

Glede na podatke iz popisa je na Koroškem 17 zasebnih zbiralcev, ki imajo po besedah Rajšterjeve pomembno nalogo varovanja premične kulturne dediščine. Na Koroškem jih je glede na primerljive popise več samo še na Goriškem, pravi direktorica Koroškega pokrajinskega muzeja. Pod okriljem muzeja od leta 2002 delujeta enoti v Slovenj Gradcu in na Ravnah na Koroškem.

vpu/av
© STA, 2010