Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Ministrstvo zavrnilo pritožbe na gradbeno dovoljenje za cesto med Roško in Njegoševo v Ljubljani

Ljubljana, 21. maja - Ministrstvo za okolje in prostor je z odločbo zavrnilo vse pritožbe na gradbeno dovoljenje za povezovalno cesto med Roško in Njegoševo v Ljubljani, ki jo gradi občina. Z vročitvijo odločbe pritožnikom bo postalo gradbeno dovoljenje dokončno, pravnomočno pa, če v 30 dneh od vročitve ne bo sprožen upravni spor, so za STA pojasnili na ministrstvu.

Na ljubljanski občini bodo po njihovih navedbah z gradnjo nadaljevali takoj po dokončnosti gradbenega dovoljenja. Ob tem opozarjajo, da se bo zaradi enomesečne zamude z deli končanje ceste zamaknilo.

Občina je sprva z deli začela kljub nedokončnemu gradbenemu dovoljenju, na katerega so prispele štiri pritožbe. Inšpekcija je zato od njih zahtevala ustavitev del in odstranitev nelegalno zgrajenih delov. Po navedbah republiškega inšpektorata za okolje in prostor prekrškovni postopek še ni zaključen, zato o izreku kazni še ni odločeno. Rok za odstranitev nelegalno zgrajenih delov namreč še ni potekel. Če bo občina v tem času pridobila izvršljivo gradbeno dovoljenje, inšpektor postopka ne bo nadaljeval.

spc/apo/apo
© STA, 2010