Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vlada in študentska organizacija za konferenco o študentskih vprašanjih 9. junija

Ljubljana, 21. maja - Predstavniki vlade in Študentske organizacije Slovenije so se danes sestali na visokošolskem ministrstvu, da bi vsebinsko zasnovali konferenco o aktualnih študentskih vprašanjih. Zanjo so se predstavniki študentov dogovorili aprila na sestanku s premierom Borutom Pahorjem. Konferenca bo predvidoma potekala 9. junija v Ljubljani.

Konferenca bo razdeljena na štiri vsebinske dele, ki bodo zajemali sistemska vprašanja visokega šolstva, sociale, zdravstva in študentskega bivanja. Pred konferenco se bodo sestale še za omenjena področja relevantne štiri delovne skupine, ki delujejo znotraj sveta vlade za študentska vprašanja in bodo obravnavale predlagano tematiko za konferenco, so sporočili z visokošolskega ministrstva.

Kot poudarjajo, je bil sestanek le eden v nizu sestankov, ki jih ministrstva, pristojna za študentsko problematiko, pa tudi predsednik vlade, v tem mandatu opravljajo s študenti.

Vlada načrtuje regulacijo študentskega in dijaškega dela znotraj novega zakona o malem delu, čemur pa študenti nasprotujejo.

miv/miv
© STA, 2010