Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Nadzorniki Vegrada o predlogu za imenovanje prokurista

Velenje, 24. maja - Tričlanski nadzorni svet gradbenega podjetja Vegrad bo na današnji seji v Velenju obravnaval predlog glavne direktorice družbe Hilde Tovšak, da se za prokurista družbe imenuje Matej Košič, ki zdaj v Vegradu opravlja funkcijo direktorja gradnje za trg.

Nadzorniki bodo obravnavali tudi izvajanje sanacijskega sporazuma in potek dogovorov z dobavitelji glede njihovih terjatev do družbe, kar je po mnenju predsednika nadzornega sveta Klemna Boštjančiča trenutno ključno za nadaljnji razvoj družbe.

Sporazum so ključni lastniki, banke in družba podpisali konec aprila. Sporazum določa, da bodo ključni lastniki izvedli denarno dokapitalizacijo v višini do deset milijonov evrov, banke pa bi po sporazumu Vegradova posojila in obresti reprogramirale za obdobje od enega od dveh let. Dobavitelji naj bi se deloma odrekli terjatvam do Vegrada, del terjatev pa naj bi konvertirali v prednostne delnice brez pravice glasovanja, o čemer bo odločala skupščina, ki bo predvidoma v začetku julija.

vpu/bdo
© STA, 2010