Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V torek in sredo izredna seja DZ

Ljubljana, 21. maja - DZ se bo v torek in sredo sestal na izredni seji z obsežnim dnevnim redom, je danes sklenil kolegij predsednika DZ Pavla Gantarja. Razpravljali bodo o arbitražnem sporazumu s Hrvaško, dveh zakonskih predlogih s področja socialnovarstvenih prejemkov, novem protikorupcijskem zakonu ter ustanovitvi občin Ankaran in Mirna.

Skupina poslancev iz SDS, SLS in SNS je namreč zahtevala izredno sejo, na kateri naj bi razjasnili nove okoliščine, s katerimi je bila javnost seznanjena po razpisu referenduma o arbitražnem sporazumu s Hrvaško. Sklic izredne seje zahtevajo zaradi informacij in dejstev, ki so postala znana v zadnjem času in ki po njihovem prepričanju pritrjujejo, da je premier Borut Pahor ob podpisu sporazuma vedel, da bo Slovenija izgubila neposreden dostop do mednarodnih voda.

Skupina koalicijskih poslancev s prvopodpisanim Bojanom Kontičem (SD) pa je vložila zahtevo za izredno sejo, na kateri bi DZ opravil splošno razpravo o zakonu o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev ter zakonu o socialno-varstvenih prejemkih.

apo/mo/apo
© STA, 2010