Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Janša opozarja na povezavo med padcem konkurenčnosti in nasiljem na protestih

Ljubljana, 20. maja - Zaradi padca Slovenije na lestvici mednarodne konkurenčnosti bi morali zvoniti alarmni zvonci, je na popoldanski novinarski konferenci dejal predsednik SDS Janez Janša. Opozarja na povezavo med padcem konkurenčnosti in dogodki na študentskih demonstracijah.

Ljubljana.
Predsednik SDS Janez Janša.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Predsednik SDS Janez Janša.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

V SDS obsojajo nasilje, do katerega je prišlo na demonstracijah. Dejal je, da policija ni odgovorna za nasilje, odgovorna pa je za to, da dogodkov ni pravočasno preprečila npr. s postavitvijo zaščitne ograje bolj daleč stan od pročelja parlamenta.

Državni zbor sicer sploh še ni obravnaval predloga zakona o malem delu, zaradi katerega so bile demonstracije organizirane, tako da je bila uporabljena napačna tarča, pravi Janša.

Kdor ne vidi povezave med padcem na lestvici konkurenčnosti in dogodki na demonstracijah, pa bo v prihodnosti po njegovih besedah še velikokrat presenečen.

Slovenija je na lestvici svetovne konkurenčnosti za leto 2010, ki jo je v sredo objavil švicarski inštitut za razvoj menedžmenta, izgubila 20 mest in pristala na 52. mestu.

pse/pa/pa
© STA, 2010