Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Dijaki bodo z maturantsko četvorko zopet naskakovali rekord

Ljubljana, 21. maja - Danes točno opoldne bodo maturanti in maturantke v več mestih po Sloveniji in tujini istočasno zaplesali četvorke in se pri tem tudi letos skušali vpisati v Guinnessovo knjigo rekordov. Tudi tokrat se zaradi spora del četvork odvija pod okriljem Plesne zveze Slovenije, del pa organizira Plesna šola Urška.

Po navedbah plesne zveze se bo tako v 51 mestih po osmih državah, od tega v 23 slovenskih mestih v poskočnih ritmih odvrtelo vsaj 25.000 mladih. V Mariboru, kjer pričakujejo več kot 3000 mladih, bo maturante pozdravil predsednik republike Danilo Türk.

Plesna šola Urška organizira osrednji ples četvork v prestolnici. Kot je za STA povedal Tomaž Ambrož iz omenjene plesne šole, se po tradiciji zbere med 6000 in 10.000 mladih.

Tako predsednik republike Danilo Türk kot minister za zdravje Dorjan Marušič sta mlade spomnila na pomen zabave brez alkohola, kar je tudi osrednje geslo letošnjih četvork. Policija in inšpekcijske službe bodo s poostrenim nadzorom nad točenjem in prodajo alkohola skušali poskrbeti za čim manj z alkoholom povezanih javnih kršitev reda in miru ter kaznivih dejanj.

miv/spc/pa
© STA, 2010