Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Mariborska Zares in Lista za pravičnost in razvoj za takojšnjo razjasnitev primera sporne zemlje v Dogošah

Maribor, 20. maja - Potem ko je predsednik Liste za pravičnost in razvoj Stojan Auer v sredo mariborskega župana Franca Kanglerja vprašal o dovozu domnevno strupene zemlje na odlagališče v Dogošah, so v mariborskem odboru Zares danes pozvali k razjasnitvi primera in takojšnje ukrepanje.

Kot je na današnji novinarski konferenci v Mariboru povedal kandidat Zaresa za mariborskega župana Gregor Jager, so tudi sami pred mesecem dni prejeli klice ljudi, ki so jih opozorili, da je kakih sto tovornjakov spomladi lani pripeljalo v Dogoše zemljo, ki bi lahko vsebovala strupene snovi.

Od Mestne občine Maribor zahtevajo, da pove, kdo je naročil in plačal prevoz, ter da se nemudoma napravi ocena tveganja okoljske obremenitve, saj obstaja sum, da gre za nevarne odpadke.

Auer pa je danes ponovno opozoril, da se sporna zemlja še vedno nahaja na območju, zato obstaja velika možnost, da se nevarne snovi spirajo v podtalnico in tako ogrožajo življenje ljudi. Nekdo bo vsekakor moral odgovarjati, je poudaril.

ase/pa
© STA, 2010