Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Žbogar in Jandroković v petek v Metliki in v Karlovcu

Ljubljana, 20. maja - Zunanji minister Samuel Žbogar se bo jutri srečal s hrvaškim kolegom Gordanom Jandrokovićem. Ministra se bosta sestala v tovarni Kolpa v Metliki, nato pa bosta imela delovno kosilo v Karlovcu, so danes sporočili z zunanjega ministrstva.

Bled.
Hrvaški zunanji minister Goran Jandroković.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Bled.
Hrvaški zunanji minister Gordan Jandroković.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Minister za zunanje zadeve Samuel Žbogar.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Minister za zunanje zadeve Samuel Žbogar.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Ministra bosta obiskala tudi Kolpino franšizno tovarno Polira na Hrvaškem, še pred srečanjem pa bo vodja slovenske diplomacije Žbogar namenu predal prehodno točko Brezovica pri Metliki.

Jandroković je danes v Zagrebu izjavil, da pričakuje dobro in prijateljsko delovno srečanje s slovenskim kolegom. Za STA je dejal, da bodo pogovori z Žbogarjem namenjeni olajšanju življenja prebivalcev obeh držav, ki živijo ob meji.

Žbogar in Jandroković sta se nazadnje sestala v začetku marca ob robu neformalnega srečanja zunanjih ministrov članic EU v Cordobi v Španiji, ko sta med drugim govorila o bilateralnih maloobmejnih problemih, tudi o mejnem prehodu Brezovica. Tedaj sta napovedala rešitve za Brezovico in nekatere druge maloobmejne probleme, ki bi olajšale življenje ljudem ob slovensko-hrvaški meji.

jk/sk/gi/np/jav
© STA, 2010