Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Pavliha: Strategijo prostorskega razvoja Slovenije je povozil čas

Ljubljana, 20. maja - Dokument strategije prostorskega razvoja Slovenije je bil ob pripravi dober, v nekih segmentih je še vedno dober, vendar ga je čas povozil, je na današnjem posvetu o strateških usmeritvah za prostorski razvoj države poudaril direktor direktorata za prostor na okoljskem ministrstvu Mitja Pavliha.

Obenem je prepričan, da je sedaj odličen trenutek za pripravo nove strategije, ker se ravno sedaj sprejemajo različni razvojni dokumenti. Poudaril je, da razvoj infrastrukture generira razvoj tudi v ostalih sektorjih.

Blanka Bartol z okoljskega ministrstva je obenem izpostavila, da za spremljanje izvajanja strategije sploh ni formalno ustreznih pravnih podlag.

Program na področju poselitve v okviru strategije ni bil pripravljen, določene aktivnosti se izvajajo v okviru usmerjanja priprave prostorskih aktov občin.

Med naslednjimi koraki na poti strategije prostorskega razvoja je izpostavila vzpostavitev prostorskega informacijskega sistema kot prvi pogoj za vzpostavitev spremljanja stanja.

mke/arh/arh
© STA, 2010