Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Kauzer napada evropski vrh

Ljubljana, 20. maja - Bratislava bo med 3. in 6. junijem gostila evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah. Na njem bo nastopilo 11 slovenskih čolnov. Slovenska reprezentanca od prvenstva stare celine veliko pričakuje, znova so apetiti največji pri kajakašu Petru Kauzerju, sicer svetovnemu prvaku iz lanskega leta.

Ljubljana.
Kajakaš na divjih vodah Peter Kauzer.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Kajakaš Peter Kauzer.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Kitajska, Peking.
Kajakaš Peter Kauzer.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Ob Kauzerju bosta med kajakaši nastopila še Dejan Kralj in Jure Meglič, ki prav tako lahko posežeta visoko, velika želja in cilj te kajakaške trojice pa je tudi spet zavzeti prvo mesto v ekipni konkurenci.

Med kanuisti so reprezentanti Benjamin Savšek, bržčas najmočnejše slovensko orožje v C-1, debitant Anže Berčič in veteran Simon Hočevar. Pri kajakašicah bo delegacija nekoliko okrnjena, saj bo Eva Terčelj prvenstvo zaradi šolskih obveznosti izpustila. Tako bosta Urša Kragelj in Nina Mozetič nastopili le v posamični konkurenci.

Pri dvojcih bosta breme glavnega orožja nosila bronasta z lanskega SP Sašo Taljat in Luka Božič, ob njima pa bodo v C-2 nastopali še Luka Slapšak in Urban Jarc ter Kralj in Hočevar.

lr/zza/lr
© STA, 2010