Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Skupina Telekom Slovenije v četrtletju z izgubo

Ljubljana, 20. maja - Skupina Telekom Slovenije je v prvih treh mesecih letos ustvarila 203,4 milijona evrov prihodkov, kar je tri odstotke več kot v enakem obdobju lani. V omenjenem obdobju je skupina ustvarila tudi 633.000 evrov čiste izgube, medtem ko je v enakem lanskem obdobju ustvarila 12,9 milijona evrov čistega dobička.

Dobiček iz poslovanja pred obrestmi, davki in amortizacijo je v prvem trimesečju znašal 65,34 milijona evrov, kar je sedem odstotkov manj kov v enakem lanskem obdobju, je družba sporočila preko spletnih strani Ljubljanske borze.

V skupini so se v prvem četrtletju nadaljevali negativni poslovni trendi, ki jih je bilo zaznati že v lanskem letu. Kljub rasti poslovnih prihodkov zaradi širitve poslovanja v Makedoniji čisti poslovni izid v primerjavi z enakim obdobjem lani za Telekomovo upravo ni zadovoljiv.

Na slabši čisti poslovni izid skupine vplivajo tako negativni poslovni izid družb v Makedoniji kot tudi slabitve terjatev v Telekomu Slovenije, ki so posledica neplačanih terjatev operaterjev v Sloveniji, poudarjajo v družbi.

mke/jes/jes
© STA, 2010