Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Mladi forum SD in Zares Aktivni od ŠOS zahtevata poravnavo nastale škode

Ljubljana, 19. maja - Tako v nekaterih podmladkih kot strankah nasprotujejo izgredom dijakov in študentov med današnjimi demonstracijami.

V podmladkih SD in Zaresa, zahtevajo, da študentska organizacija kot organizatorka protestov sama poravna nastalo škodo. Da bodo organizatorji prevzeli odgovornost za nastalo škodo, pričakujejo tudi v podmladku LDS.

Poslanec SD Luka Juri meni, da pomenijo današnje demonstracije študentski strel v koleno. Obenem se sprašuje, kako bo po vsem tem izbruhu nasilja še možno resno jemati zahteve po dialogu.

Po ocenah SDS so demonstracije odraz dejstva, da vlada ob napovedanih reformah ni sposobna voditi socialnega dialoga. Prav tako kot SDS tudi v SLS in podmladku NSi obsojajo vandalistična ravnanja. V SLS vlado pozivajo h konstruktivnemu dialogu s študenti, v podmladku NSi pa od pristojnih pričakujejo, da bodo našli vandale.

V stranki SMS - Zeleni so se udeležili današnjih demonstracij v središču Ljubljane, ki pa so po njihovem mnenju med drugim pokazale, da je za varnost v državi zelo slabo poskrbljeno.

spc/pse/td/ako/td
© STA, 2010