Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Romska družina v Ribnici protestira zaradi bivalnih razmer

Ribnica, 19. maja - Šestčlanska romska družina iz Goriče vasi pri Ribnici danes pred stavbo občine Ribnica protestira zaradi slabih življenjskih razmer, v katerih živi. Občino prosijo, da jim da v najem stanovanje, je za STA dejal Danilo Hudorovič iz šestčlanske družine.

Kot je povedal, živijo v majhni leseni baraki v romskem naselju v Goriči vasi brez vode, elektrike in sanitarij. Njegovi otroci so stari od 10 mesecev do osem let, mlajša dva, stara 10 mesecev in tri leta, pa imata kronični bronhitis in ne smeta biti v vlažnih prostorih.

Župan Občine Ribnica Jože Levstek je za STA dejal, da za vse občane velja, da se lahko pri njem oglasijo v času uradnih ur, reševanje problema pa sicer že poteka, pravi.

Predsednik Foruma romske skupnosti Darko Rudaš pa je izrazil obžalovanje, da je prišlo do protesta. Meni namreč, da je treba težave reševati s pogovorom.

Romi iz Goriče vasi, med njimi Hudorovič, so že večkrat protestirali zaradi slabih bivalnih razmer, tako med drugim junija 2008 in junija 2009.

pse/apo
© STA, 2010