Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Portorožu tudi nekdanja številka ena ženskega tenisa

Portorož, 19. maja - Na letošnjem WTA teniškem turnirju v Portorožu z nagradnim skladom 178.600 evrov bo nastopila tudi nekdanja številka ena ženskega tenisa - Srbkinja Jelena Janković. Zdajšnja četrta igralka sveta bo na igriščih marine Portorož prva nosilka. Turnir bo v Portorožu potekal med 17. in 25. julijem.

Poleg najboljših slovenskih igralk Polone Hercog, Katarine Srebotnik in Maše Zec Peškirič, bodo v Portorožu loparje vihtele še nekatere najboljše predstavnice te igre z Balkana - ob Jankovićevi bodo igrale še Petra Martić, Karolina Šprem in Jelena Kostanić Tošić, med prijavljenimi pa je tudi lanska finalistka in zmagovalka turnirja leta 2008 Italijanka Sara Errani.

Prva nosilka že šeste izvedbe portoroškega turnirja bo tako trenutna številka štiri svetovne lestvice Jelena Janković. Petindvajsetletnica iz Beograda ima za sabo zelo dobro prvo polovico sezone: marca je na uglednem turnirju v Indian Wellsu osvojila svoj 12. turnirski naslov, sredi maja pa je v Rimu postala prva igralka, ki je uspela v istem turnirju na peščeni podlagi premagati obe sestri Williams. Ta dosežek jo je pripeljal do finala, kjer pa jo je nepričakovano premagala nepostavljena Maria Jose Martinez Sanchez, ki je še leta 2008 v Portorožu nastopila (in tudi izpadla) v kvalifikacijah.

ad/jd/ad
© STA, 2010