Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Ljubljanske ulice bodo danes s protesti zavzeli študentje in dijaki

Ljubljana, 19. maja - Študentje in dijaki bodo na ljubljanskih ulicah danes protestirali proti vladni politiki pri urejanju mladinske problematike. Opozarjajo zlasti na spornost zakona o malem delu, kritični so do sprememb štipendijske politike in dijaške prehrane.

Študentska organizacija Slovenije v prestolnici pričakuje več kot 10.000 demonstrantov. Dijaki in študentje, ki bodo z avtobusi prispeli iz vseh koncev Slovenije, se bodo ob 13. uri zbrali na Prešernovem trgu. Tam jih bodo pozdravili študentski funkcionarji, nagovoril pa jih bo tudi predsednik Zveze svobodnih sindikatov Dušan Semolič. Od Prešernovega trga se bodo študentje podali pred parlament.

Zaradi demonstracij bo sicer v Ljubljani prilagojen mestni potniški promet. Slovenska cesta bo zaprta od 14.30 do 15.30 ure, Šubičeva ulica pa od 15. do 17. ure. Največjo gnečo je pričakovati od Emonike, kjer bo parkirala večina avtobusov, ter iz študentskih naselij.

ŠOS protestnike poziva, naj pred in med demonstracijami ne pijejo alkohola, ter se s trezno glavo borijo proti zakonu o malem delu in napovedani štipendijski politiki.

tvr/ako
© STA, 2010