Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zaposleni v Preventovem obratu na Mirni na Dolenjskem zaključujejo z delom

Sodražica/Mirna, 19. maja - V Preventovem obratu na Mirni na Dolenjskem se z današnjim dnem zaključuje serijska proizvodnja šivanja avtomobilskih sedežnih prevlek. Na čakanje na delo odhaja 255 zaposlenih, ki pa bodo v nadaljnjem postopku predvidoma odpuščeni, saj tako v predlogu programa presežnih delavcev predvideva vodstvo Prevent Globala.

Vodstvo Prevent Globala je oba sindikata v podjetju v ponedeljek obvestilo, da je pričelo pripravljati program presežnih delavcev. Po predlogu vodstva družbe bo delo v skupini z okoli 2000 delavci v Sloveniji letos izgubilo 400 zaposlenih, od tega 145 na Koroškem in 255 zaposlenih v obratu na Mirni na Dolenjskem.

O predlogu bo danes govoril izvršni odbor Preventovega svobodnega sindikata v Slovenj Gradcu, ki je v postopek vključen v delu, ki predvideva dogovor o kriterijih za odpuščanje. Izvršni odbor svobodnega sindikata bo danes zavzel tudi stališče glede še neizplačanih plač za april 1300 zaposlenim v podjetjih Prevent avtomobilski deli in v krovni družbi Prevent Global.

vpu/jes
© STA, 2010