Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Poslanci napovedali podporo zakonu o javnem interesu v mladinskem sektorju

Ljubljana, 18. maja - Poslanci so na današnji seji DZ napovedali soglasno podporo zakonu o javnem interesu v mladinskem sektorju. Kot so poudarili, zakon ureja polje mladinskega delovanja, ki doslej ni bilo v celoti zakonodajno pokrito. Kot pomemben prispevek so izpostavili strateški dokument Nacionalni program za mladino, ki naj bi bil sprejet prihodnje leto.

Kot pojasnjuje minister za šolstvo in šport Igor Lukšič, zakon med drugim definira področja mladinskega sektorja, način za sofinanciranje njegovega delovanja, prav tako pa opredeljuje javni interes na mladinskem področju.

Po besedah poslanca SD Dejana Levaniča koncept zakona izhaja predvsem iz razumevanja mladih kot enakovrednih, enakopravnih in aktivnih državljanov, ki so sposobni v družbi prevzemati tudi najodgovornejše vloge. Kot je omenil Rudolf Petan iz SDS, v Evropi ni enotnega koncepta ureditve področja mladih, se pa močno krepi zavest, da je treba temu področju posvečati veliko pozornosti. O zakonu bodo poslanci glasovali zvečer.

spc/ako
© STA, 2010