Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Današnja pogajanja kljub stavki v Veolii neuspešna

Maribor, 18. maja - V manj kot uri so bila neuspešno zaključena tudi popoldanska pogajanja stavkajočih voznikov z upravo mariborskega avtobusnega prevoznika Veolia Transport Štajerska. Kot so sporočili iz uprave podjetja, jim je stavkovni odbor predložil pisni predlog zahtev, ki pa niso predstavljale bistvene spremembe dosedanjih stavkovnih zahtev.

V sindikatu Neodvisnost so pojasnili, da so upravi ponudili nove stavkovne zahteve. Kot je za STA razložil vodja sindikata v podjetju Dušan Vidovič, je bila med njimi zahteva za vpeljavo 40-urnega plačanega delovnega tedna ter omejitev dnevne prisotnosti na delu na deset ur. To je uprava odločno zavrnila, tako da so sindikalisti pogajanja hitro zapustili.

Današnji enodnevni stavki se je pridružilo okoli 100 voznikov, ki zahtevajo dvig urne postavke na 5,20 evra ter ukinitev spornega časa razpoložljivosti. Za upravo so zahteve v trenutnih razmerah nerealne, nekaj dni pred stavko pa so od nje odstopili še člani Sindikata delavcev prometa in zvez Slovenije.

gm/jb
© STA, 2010