Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na namiznoteniško SP spet z večjimi pričakovanji fantje

Ljubljana, 18. maja - V Moskvi se bo v nedeljo začelo svetovno ekipno namiznoteniško prvenstvo. Slovenski reprezentanci bosta nastopili v drugem kakovostnem razredu, tako da bo njun maksimum 25. mesto. Z večjimi pričakovanji v Rusijo potujejo fantje, ki se spogledujejo z uvrstitvijo v močnejši razred, medtem ko bodo imela dekleta cilj obstanek v drugi ligi.

Moška reprezentanca, ki jo vodi Bojan Rak, je na prejšnjem prvenstvu na Kitajskem osvojila 34. mesto, vendar je nastopila brez svojega najboljšega igralca Bojana Tokiča. Novogoričan tokrat bo v ekipi, kar avtomatično povečuje možnosti. Zato je poglavitni cilj izboljšanje prejšnjega dosežka praktično samoumeven, strmenje k še višjem pa povsem razumljivo. Čeprav sramežljivo, Rakovi izbranci napovedujejo boj za uvrstitev v prvo kakovostno skupino. Zato pa bodo morali v svoji predtekmovalni skupini, v kateri so še Slovaška, Anglija, Tajska, Iran in Luksemburg, najprej osvojiti eno izmed prvih treh mestih, nato pa zmagovati še v nadaljevanju.

Poleg Tokiča ekipo sestavljajo še Mitja Horvat, Saš Lasan, Jan Žibrat, rezerva je Bojan Ropoša.

Še težje delo bo imela pomlajena ženska reprezentanca, v katero je selektor Darjan Vizjak uvrstil izkušeni Jano Tomazini in Petro Škabar, mladinko Nino Pavlin in kadetinjo Nino Zupančič. Omenjeni igralki bosta zamenjali Manco Fajmut in Vesno Rojko, ki imata šolske obveznosti (obe sta maturantki). V predtekmovalni skupini bodo Vizjakove izbranke skupaj z Avstralijo, Grčijo, Brazilijo, Novo Zelandijo in Estonijo, večina izmed teh reprezentanci ima v svojih vrstah eno ali celo več igralk, rojenih na Kitajskem.

ic/ad/ic
© STA, 2010