Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Za Pahorja zagotovila Kosorjeve glede stika z odprtim morjem neformalni dogovor

Ljubljana, 17. maja - Premier Pahor je na današnji seji državnega zbora pojasnil svojo trditev, da se je s hrvaško kolegico Jadranko Kosor dogovoril glede teritorialnega stika Slovenije z odprtim morjem. Kot takšno zagotovilo Pahor razume neformalni dogovor s Kosorjevo v Trakošćanu, po katerem sta se strani vrnili za pogajalsko mizo, predmet pogajanj pa je bil drugi Rehnov predlog.

Poslanec SDS Zvone Černač je namreč spomnil na Pahorjevo trditev, da se je s hrvaško kolegico Jadranko Kosor dogovoril glede teritorialnega stika Slovenije z odprtim morjem. Poslanec opozarja, da je hrvaško zunanje ministrstvo to trditev zanikalo, demantira pa jo tudi hrvaška enostranska izjava o neprejedicuranju.

Premier je v odgovoru na poslansko vprašanje pojasnil, da je s Kosorjevo konec julija lani v Trakošćanu na Hrvaškem dosegel neformalni dogovor, da je treba poiskati rešitev, ki bo v vzajemno korist. Po njegovih besedah je bilo dovolj, da je predlagal, da se vrnejo za pogajalsko mizo k drugemu Rehnovemu predlogu, v katerem je bil predviden stik Slovenije z odprtim morjem.

mo/ms/jk
© STA, 2010