Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

LDS poziva volivce, naj na referendumu podprejo arbitražni sporazum

Ljubljana, 17. maja - Vidni člani LDS so na današnji novinarski konferenci v Ljubljani podprli arbitražni sporazum s Hrvaško, hkrati pa zavrnili nekatere navedbe nasprotnikov sporazuma in volivce pozvali, naj na referendumu 6. julija podprejo ratifikacijo arbitražnega sporazuma.

Pravosodni minister Aleš Zalar in predsednik ljubljanskega LDS je poudaril, da je Slovenija z arbitražnim sporazumom dosegla, da nič, kar je bilo storjeno po 25. junijem 1991 in je bilo storjeno enostransko, ne more vplivati na določitev meje.

Predsednica odbora LDS za evropske zadeve in nekdanja evropska poslanka Mojca Drčar Murko je med drugim zavrnila stališče nasprotnikov arbitražnega sporazuma, da naj bi bi pristanek na arbitražni sporazum ogrozil Luko Koper.

Predsednik odbora LDS za zunanjo politiko in mednarodno sodelovanje Bojko Bučar pa je menil, da Slovenija z arbitražo ne more dobiti manj kot ima sedaj, lahko pa arbitraža prinese premik pri reševanju odprtih vprašanj tako glede kopenske kot pomorske meje.

mlj/dl
© STA, 2010