Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Izteka se rok za oddajo zavezujočih ponudb za Turizem Kras

Sežana/Postojna, 17. maja - Opolnoči se izteče rok za oddajo zavezujočih ponudb za nakup družbe Turizem Kras. Med osmimi ponudniki, ki so oddali nezavezujoče ponudbe, jih bo po izvedbi skrbnega pregleda zavezujoče ponudbe oddalo največ pet. Med njimi ne bo družb Venus Trade iz Rakeka, sežanskega Jadrana in Turizma Primorske.

V Turizmu Primorske, ki ga je prav v ta namen ustanovila skupina sežanskih podjetnikov, so se odločili, da zavezujoče ponudbe ne bodo oddali. Glede na informacije, ki so jih pridobili med skrbnim pregledom in po opravljenih razgovorih v zadnjih dneh je namreč postalo očitno, da bodo ponudbe sorazmerno zelo nizke, okoli šest milijonov evrov.

O tem, kako se bodo odločili ostali potencialni kupci, zaenkrat še ni jasno. O tem, da bodo oddali tudi zavezujočo ponudbo za nakup postojnske turistične družbe, so pritrdili le v zamejski družbi KB 1909 iz Gorice in v konzorciju postojnskih gospodarstvenikov. Svojo ponudbo naj bi oddala tudi občina Postojna, vendar morajo svojo privolitev danes popoldne dati še občinski svetniki. Prav tako pa ni ne potrdil in ne zavrnil možnosti oddaje zavezujoče ponudbe postojnski podjetnik Marjan Batagelj.

rr/uk/uk
© STA, 2010