Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Čop: Načrte za skupni nastop je VZS poznala pred prvim majem

Oslo, 17. maja - Na današnje sporočilo Veslaške zveze Slovenije, da Iztoku Čopu ne dovoli skupnega nastopa z Norvežanom Olafom Tuftejem na uvodni teki svetovnega pokala 2010 na Bledu, se je odzval tudi Čop, ki je trenutno na treningu na Norveškem ter zvezi očital kopico sprenevedanj.

Ljubljana.
Veslač Iztok Čop.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Veslač Iztok Čop.
Foto: Stanko Gruden/STA

Čop trdi, da je selektorja Miloša Janšo že pred prvomajsko regato, ta je bila na sporedu 26. in 27. aprila, seznanil z željo, da bi skupaj z odličnim norveškim skifistom in svojim dobrim prijateljem Olafom Tuftejem nastopila na blejskem svetovnem pokalu, prvi veliki tekmi v Sloveniji po 21 letih, v dvojnem dvojcu v okviru slovenske reprezentance, zato zanj ni sprejemljiva izjava VZS, da so bili uradno s to željo seznanjeni šele zadnji petek.

Najboljši slovenski veslač vseh časov, nekdanji olimpijski in svetovni prvak, prav tako trdi, da je v dopisu VZS cela vrsta sprenevedanj in polresnic, saj selektor Miloš Janša že od 20. marca ve, da bo imel letos aktiven odmor in da ne nameravam nastopiti na SP, zato so izjave o prenašanju izkušenj na mlade tekmovalce izvite iz trte. Čop pa še vedno upa, da bo kljub slovenskemu "ne" lahko nastopil za Norveško, kjer v skupnem projektu ne vidijo težav, čudijo se le dejstvu, da bi veslača v Sloveniji nastopila za Norveško in ne Slovenijo.

ag/ad/ag
© STA, 2010