Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Benjamin Savšek poskrbel za slovensko slavje v Tacnu

Tacen, 16. maja - Slovenski slalomisti na divjih vodah so na današnji mednarodni tekmi v Tacnu pokazali dobro formo pred evropskim prvenstvom, ki bo v začetku junija v Bratislavi. Pri kanuistih je zmagal Benjamin Savšek, Blaž Cof je bil tretji, Urša Kragelj pa je bila med kajakašicami druga.

Najslabše so se tokrat odrezali kajakaši. Najhitrejši iz kvalifikacij in polfinala, Peter Kauzer, je bil edini slovenski finalist v K-1. Startal je kot zadnji, a takoj napravil dotik, sredi proge pa se je še prevrnil, tako da je zmaga hitro splavala po vodi. Na koncu je bil osmi.

Sicer pa je današnji polfinale štel tudi kot zadnja izbirna tekma za slovensko reprezentanco. Vanjo so se za nastop na EP uvrstili kajakaši Kazuer, Dejan Kralj in Jure Meglič, na tekmah svetovnega pokala pa bo tekmoval še Janoš Peterlin, med kanuisti so reprezentanti Savšek, Anže Berčič in Simon Hočevar, v svetovnem pokalu bosta še Dejan Stevanovič in Jure Lenarčič, pri kajakašicah Kragljeva, Nina Mozetič in Eva Terčelj, pri dvojcih pa Sašo Taljat in Luka Božič, Luka Slapšak in Urban Jarc ter Kralj in Hočevar.

lr/ag/lr
© STA, 2010