Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Veslači iz Duisburga z nedeljskimi stopničkami

Duisburg, 16. maja - Slovenski veslači so na močni mednarodni regati v nemškem Duisburgu popravili bled sobotni vtis in v nedeljo je četverec brez krmarja z brati Miho, Tomažem in Žigo Pirihom ter Rokom Kolandrom osvojil prvo mesto. Dvojni četverec z Janom in Luko Špikom, Gašperjem Fistravcem in Andražem Krekom pa je bil tretji.

Med četverci brez krmarja sta se dva slovenska četverca pomerila s posadkami Poljske, Češke in Grčije. Najboljši nemški veslači pa so v nedeljo nastopili v osmercih. Blejsko-mariborska kombinacija bratov Pirih in Kolandra je vodila od starta do cilja in na koncu zmagala pred Poljaki, Čehi in Grki. Peta je bila mlada mariborska posadka v postavi David Jurše, Marko Grace, Rok Gradišnik in Jernej Jurše.

Dvojni četverec z bratom Špik je bil na tekmi do polovice proge na drugem mestu za Nemčijo. V drugem delu je Slovenijo prehitela še druga nemška posadka. Lahka veslača v dvojnem dvojcu Jure Cvet in Matevž Malešič in Janez Zupanc v enojcu se niso uvrstili v veliki finale med A-člani. Solidno pa so nastopili mlajši člani (do 23 let) v nekoliko okrnjeni konkurenci, saj je večina nemških veslačev nastopila v večjih posadkah. Anja Šešum je v enojcu zasedla drugo mesto, tako kot Urban Ulčar in Matej Rojec v dvojnem dvojcu, Janez Zupan pa je bil v enojcu četrti.

ag/lr/ag
© STA, 2010