Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Pahor: Arbitražni sporazum zaključuje 20 let graditve slovenske državnosti

Stična, 16. maja - Premier Borut Pahor je danes izrazil prepričanje, da arbitražni sporazum na zmagovit način zaključuje ciklus 20 let graditve slovenske državnosti. Ob robu slovesnosti ob 20. obletnici demokratičnih sprememb je še izrazil upanje, da bo večina to tako razumela 6. junija, sicer se bomo znašli v slabi situaciji za slovenske nacionalne interese.

Ivančna Gorica, Osnovna šola Stična.
Slovesnost ob 20. obletnici demokratičnih sprememb, prve demokratično izvoljene slovenske vlade in Manevrske strukture narodne zaščite (MSNZ).
Predsednik vlade Borut Pahor.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

V izjavi za medije ob robu slovesnosti v Stični je Pahor še poudaril, da v Sloveniji v 20 letih od osamosvojitve pod različnimi vladami nikoli ni prišlo do soglasja o vprašanju meje in po njegovem mnenju bržkone soglasja v tem vprašanju tudi ne bi bilo. Dodal je, da tudi sam ne bi vztrajal pri rešitvi, če ne bi ocenil, da je tako zelo dobra za Slovenijo.

Poudaril je, da je zdaj tako kot pred 20 leti čas za pogum in svetoval ljudem, ki se bodo udeležili referenduma, naj njihov sopotnik ne bo strah, temveč razum in pogum. Prepričan je, da bo zgodovina pokazala, da je imel prav.

mc/mg/mc
© STA, 2010