Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Za Nussdorferjevo je družina vedno imela svojo veljavo

Laško, 16. maja - Predsednica Belega obroča Slovenije Vlasta Nussdorfer je na današnji okrogli mizi o pomenu družin v okviru četrtega festivala družin v Laškem poudarila, da je družina vedno imela svojo veljavo in tako bo tudi v prihodnosti. Poudarila je, da se družine glede na čas spreminjajo in da pri svojem delu ne srečuje ravno srečnih družin.

Nussdorferjeva je pojasnila, da gre predvsem za družine, ki ne najdejo izhoda iz krize, se razvezujejo, v takšnih družinah so dogajajo tudi spolne zlorabe in nasilje, kar otežuje lepo družinsko življenje.

Za psihologa Christiana Gostečnika je družina najbolj naravni prostor, kjer se rodimo. Prav v družini bosta starša svojim otrokom dala prva najbolj globinska občutja nežnosti, ljubezni, pripadnosti in občutek, da je dobrodošel.

Televizijski voditelj Boštjan Romih pa je družino orisal kot eno od zadnjih možnosti, da se otreseš otroškega egoizma in egocentrizma in če tega ne storiš pravočasno, boš to moral storiti, ko se boš srečal s svojimi malčki.

lpc/td
© STA, 2010