Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

17. maj - svetovni dan telekomunikacij in informacijske družbe

Ljubljana, 17. maja - Na današnji dan se obeležuje svetovni dan telekomunikacij in informacijske družbe. Mednarodna telekomunikacijska organizacija ga je letos posvetila temi Boljša mesta in boljše življenje z informacijsko-komunikacijskimi tehnologijami.

Te tehnologije namreč z novimi storitvami omogočajo vse bolj inovativno in učinkovito upravljanje mest. Vendar pa tudi v velikih svetovnih mestih milijoni nimajo dostopa do komunikacijskih omrežij in informacij, hkrati pa je to nekaj samoumevnega za druge.

Naloga državnih uprav je, kot opozarja omenjena mednarodna organizacija, da za reševanje naštetih razvojnih problemov in izboljšanje življenja prebivalstva s primernimi ukrepi izkoristijo razvojni potencial informacijskih tehnologij.

V Sloveniji je sicer najbolj pereč geografski digitalni razkorak med mesti in podeželskim okoljem. Ta se kaže predvsem v slabši dostopnosti do zmogljivih širokopasovnih komunikacijskih omrežij, pojasnjujejo na ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo.

arh/arh
© STA, 2010