Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Novi kmetijski minister Židan v Bruslju s komisarjem Ciolosom

Bruselj, 17. maja - Novi minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan se bo danes v Bruslju prvič udeležil zasedanja ministrov Evropske unije za kmetijstvo in ribištvo. Ob robu srečanja se bo sestal z evropskim komisarjem za kmetijstvo in razvoj podeželja Dacianom Ciolosom, s katerim bosta izmenjala poglede na skupno kmetijsko politiko po letu 2013.

Ljubljana.
Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Ljubljana, DZ.
Nadaljevanje izredne seje DZ, na kateri so obravnavali predlog kandidata za ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana.
Kandidat za ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Ciolos je aprila zagnal tudi javno razpravo o prihodnosti skupne kmetijske politike EU, ki sproža številne polemike, predvsem glede kmetijskih subvencij. Komisar se želi o reformi politike posvetovati z vsemi zainteresiranimi stranmi, preden se začnejo težavna pogajanja o deležu za kmetijstvo v proračunu EU po letu 2013.

Minister Židan se bo danes v Bruslju neformalno sestal tudi z nemško ministrico za hrano, kmetijstvo in zaščito potrošnikov Ilso Aigner. Ministri pa bodo na zasedanju sicer razpravljali o aktivnostih za večjo konkurenčnost evropskega agroživilskega modela v vedno bolj globaliziranem svetu in o enakosti spolov na podeželju.

pm/mc
© STA, 2010